Markkinoija

NOVO NORDISK

Vaikuttava aine

somatropiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään lyhytkasvuisuuden hoitoon silloin, kun tämä aiheutuu kasvuhormonin vajauksesta. Lääkettä tarvitsevat ovat enimmäkseen kasvuikäisiä lapsia. Joskus sitä annetaan myös aikuisille, joilla on jokin aivolisäkkeen sairaus.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke pistetään ihon alle, pitkäaikaishoidossa pistoskohtaa vaihdellen. Apuna lääkkeen ottamisessa käytetään injektiokynää. Pakkauksessa on ohje lääkkeen pistämistekniikasta.

Vaikutustapa

Lääke korvaa puuttuvaa hormonia ja kiihdyttää pituuskasvua, jos raajojen luiden kasvu on vielä iän puolesta mahdollista.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus aikuisilla on käsien ja jalkojen turvotus. Joskus aikuisilla voi esiintyä myös päänsärkyä, tuntohäiriöitä, nivel- tai lihaskipua tai niveljäykkyyttä.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä ei suositella raskauden aikana. Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön imetyksen aikana. Naisten tulisi käyttää luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C) ulkopakkauksessa. Herkkä valolle. Ei saa jäätyä. Älä säilytä lähellä pakastelokeroa tai takaseinän kylmälevyä.

Käyttöönoton jälkeen laita kynän suojus aina pistoksen jälkeen paikoilleen Norditropin NordiFlex esitäytettyyn kynään. Käytä jokaisella pistoskerralla aina uutta neulaa.
Neula ei saa olla kiinnitettynä kynään, kun kynä ei ole käytössä.

Ensimmäisen avaamisen jälkeen: Säilytä enintään 4 viikkoa jääkaapissa (2 °C - 8 °C). Ei saa jäätyä. Vaihtoehtoisesti valmistetta voidaan säilyttää enintään 3 viikkoa alle 25 °C:ssa.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos

Hinta ja pakkaustiedot