Markkinoija

DAIICHI SANKYO

Vaikuttava aine

olmesartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Sitä ei saa pureskella ja se on otettava joka päivä samaan aikaan päivästä. Iho on suojattava auringonvalolta ja UV-säteiltä hoidon aikana. 

Vaikutustapa

Olmesartaani kuuluu ns. angiotensiini II estäjien lääkeryhmään. Angiotensiini on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia. Olmesartaani estää angiotensiinin vaikutuksia, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee. Hydroklooritiatsidi on diureetti, ja se alentaa verenpainetta poistamalla ylimäärän nestettä elimistöstä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, huimausta, väsymystä, epätodellista oloa, rintakipua ja raajojen turvotusta. Jos ilmenee epäilyttäviä ihomuutoksia, on otettava heti yhteyttä lääkäriin.
Mahdolliset huimaus tai väsymys voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Olmetec Plus 20 mg/12,5 mg kalvopäällysteinen tabletti: Punertavankeltainen, pyöreä, 8,5 mm kokoinen kalvopäällysteinen tabletti, jossa yhdellä puolella merkintä C22.

Olmetec Plus 20 mg/25 mg kalvopäällysteinen tabletti: Vaaleanpunertava, pyöreä, 8,5 mm kokoinen kalvopäällysteinen tabletti, jossa yhdellä puolella merkintä C24.

Hinta ja pakkaustiedot