Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

ertugliflotsiini, metformiini

Käyttötarkoitus

Tyypin 2 diabeteksen hoito yksin tai yhdessä muiden diabeteslääkkeiden kanssa ruokavalion ja liikunnan lisänä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti kaksi kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera aterioiden yhteydessä mahavaivojen vähentämiseksi. Liiallista alkoholin käyttöä vältettävä lääkityksen aikana. Jos annos unohtuu ottaa, se on otettava heti muistettaessa. Kaksinkertaista annosta ei kuitenkaan saa ottaa kerralla.

Vaikutustapa

Lääkevalmisteen sisältämien vaikuttavien aineiden vaikutusmekanismit täydentävät toisiaan, ja veren kohonnut glukoosi- eli sokeripitoisuus alenee. Ertugliflotsiini estää munuaisissa olevan SGLT2-proteiinin toimintaa, jolloin glukoosin takaisinimeytyminen elimistöön vähenee ja sen erittyminen virtsaan lisääntyy. Metformiini pienentää veren glukoosipitoisuutta pääasiallisesti estämällä maksan glukoosintuotantoa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat mahavaivat ja sukupuolielinten tulehdukset. Joskus voi esiintyä myös verensokerin liiallista laskua, makuhäiriöitä, nestevajausta, lisääntynyttä virtsaamista, janoa tai ulkosynnyttimien ja emättimen kutinaa. Jos ilmenee hengenahdistusta, vatsakipua, lihaskramppeja, voimattomuutta ja alilämpöisyyttä, lääkitys on lopetettava ja otettava välittömästi yhteyttä lääkäriin. Otettava myös yhteyttä lääkäriin, jos ilmenee kipua, aristusta, punoitusta tai turvotusta sukuelimissä tai sukuelinten ja peräaukon välisellä alueella kuumeeseen tai huonovointisuuteen liittyneenä.

Saattaa heikentää ajokykyä. Liiallista verensokerin laskua varottava erityisesti yhteiskäytössä muiden diabeteslääkkeiden kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Segluromet 2,5 mg/1000 mg kalvopäällysteiset tabletit
Vaaleanpunaisia, soikeita, kalvopäällysteisiä tabletteja, jotka ovat kooltaan 19,1 x 10,6 mm ja joissa on toisella puolella merkintä ”2.5/1000” ja toisella puolella ei ole merkintöjä.

Segluromet 7,5 mg/1000 mg kalvopäällysteiset tabletit
Punaisia, soikeita, kalvopäällysteisiä tabletteja, jotka ovat kooltaan 19,1 x 10,6 mm ja joissa on toisella puolella merkintä ”7.5/1000” ja toisella puolella ei ole merkintöjä.

Hinta ja pakkaustiedot