Markkinoija

MIDSONA

Vaikuttava aine

flurbiprofeeni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille lyhytaikaiseen kurkkukivun oireiden lievitykseen.

Annostus

Yksi imeskelytabletti imeskellään/annetaan liueta hitaasti suussa joka 3.–6. tunti tarpeen mukaan. Korkeintaan 5 imeskelytablettia 24 tunnin aikana. Tulisi käyttää enintään 3 vuorokauden ajan.

Lääkkeen ottaminen

Imeskelytabletteja on liikuteltava suussa imeskelyn aikana paikallisen ärsytyksen välttämiseksi. On käytettävä pienintä oireiden lievittämiseen tehokasta annosta niin lyhyen aikaa kuin mahdollista. Muita tulehduskipulääkkeitä ei pidä käyttää samaan aikaan. Myös muiden lääkkeiden käytöstä on keskusteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Vaikutustapa

Lääke on tulehduskipulääke, joka estää prostaglandiinien muodostumista elimistössä. Prostaglandiinit ovat aineita, joita elimistössä syntyy muun muassa tulehduksen ja vamman yhteydessä. Ne herkistävät hermoja kivulle, voimistavat turvotusta kudoksissa ja nostavat ruumiinlämpöä. Lääke vähentää prostaglandiinien määrää, jolloin kipu ja turvotus lievittyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat huimaus, päänsärky, tuntohäiriöt, kurkun ärsytys, ripuli, suun haavaumat, kipu tai tuntohäiriöt, pahoinvointi, suu-nielun kipu ja epämiellyttävät tuntemukset suussa (lämmin tai polttava tunne tai pistely).

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden viimeisen kolmanneksen aikana. Tulisi välttää myös raskauden ensimmäisen ja toisen kolmanneksen aikana. Ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä valmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Pyöreä, valkoinen tai vaaleankeltainen halkaisijaltaan 19 mm:n kokoinen imeskelytabletti, jonka molemmille puolille on kaiverrettu kuvio.

Hinta ja pakkaustiedot