Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

dakomitinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ei-pienisoluisen keuhkosyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan ruokailusta riippumatta, suunnilleen samaan aikaan päivittäin. Jos potilas oksentaa/unohtaa annoksen, lisäannosta ei oteta vaan jatketaan tavanomaisella aikataululla. Hoidon aikana on suojauduttava auringolta peittävällä vaatetuksella ja suojavoiteella.

Vaikutustapa

Lääke on proreiinikinaasin estäjä, joka heikentää syöpäsolujen kasvua vaikuttamalla niiden kasvutekijäreseptoreihin.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pienentynyt ruokahalu, silmän sidekalvotulehdus, mahaoireet, ihottuma, käsi-jalkaoireyhtymä, ihon halkeamat, kuiva iho, kynsimuutokset, hiustenlähtö, väsymys, voimattomuus ja painon lasku.

Joskus saattaa esiintyä myös elimistön kuivumista, makuhäiriöitä, silmän sarveiskalvotulehdusta, ihon hilseilyä ja karvojen liikakasvua.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Naispotilaiden käytettävä luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana ja 17 päivää sen päättymisen jälkeen.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Vizimpro 15 mg kalvopäällysteiset tabletit

Sininen, kalvopäällysteinen, pyöreä (halkaisija 6,35 mm), kaksoiskupera tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ”Pfizer” ja toiselle puolelle ”DCB15”.

Vizimpro 30 mg kalvopäällysteiset tabletit

Sininen, kalvopäällysteinen, pyöreä (halkaisija 7,5 mm), kaksoiskupera tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ”Pfizer” ja toiselle puolelle ”DCB30”.

Vizimpro 45 mg kalvopäällysteiset tabletit

Sininen, kalvopäällysteinen, pyöreä (halkaisija 9,0 mm), kaksoiskupera tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ”Pfizer” ja toiselle puolelle ”DCB45”.

Hinta ja pakkaustiedot