Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

totsinameraani, famtotsinameraani

Käyttötarkoitus

SARS-CoV-2-viruksen aiheuttaman COVID-19 -taudin ehkäisy 12-vuotiailla ja sitä vanhemmilla henkilöillä, jotka ovat saaneet aiemmin vähintään COVID-19-perusrokotesarjan.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annos sisältää 0,3 ml rokotetta, ja se voidaan antaa aikaisintaan 3 kuukauden kuluttua edellisen COVID-19-rokotteen jälkeen.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa rokotteen lihakseen.

Vaikutustapa

Rokote saa immuunijärjestelmän (elimistön luontaisen puolustuksen) tuottamaan vasta-aineita ja verisoluja, jotka taistelevat virusta vastaan ja siten suojaavat COVID-19:ltä. Koska rokote ei sisällä virusta immuniteetin tuottamiseen, siitä ei voi saada COVID-19-tautia.

Haittavaikutukset

Rokotteen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, ripuli, nivel- ja lihaskipu, väsymys, vilunväristykset, kuume sekä injektiokohdan turvotus ja kipu. Joskus voi esiintyä myös pahoinvointia, oksentelua tai injektiokohdan punoitusta. Jotkut haittavaikutukset voivat väliaikaisesti vaikuttaa ajokykyyn, ja tällöin on odotettava niiden loppumista ennen autolla ajamista.

Raskaus ja imetys

Voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä pakastettuna lämpötilassa –90...–60 °C.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Säilytyksen aikana on minimoitava altistus valaistukselle ja vältettävä altistusta suoralle auringonvalolle ja ultraviolettivalolle.

Ulkonäkö

Rokote on valkoinen tai vaalea pakastettu dispersio (pH: 6,9–7,9).

Hinta ja pakkaustiedot