Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

totsinameraani, famtotsinameraani

Käyttötarkoitus

SARS-CoV-2-viruksen aiheuttaman COVID-19 -taudin ehkäisy 12-vuotiailla ja sitä vanhemmilla henkilöillä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annos sisältää 0,3 ml rokotetta. Jos henkilö on aikaisemmin saanut COVID-19-rokotuksen, annos voidaan antaa aikaisintaan 3 kuukauden kuluttua edellisen rokotteen jälkeen.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa rokotteen lihakseen.

Vaikutustapa

Rokote saa immuunijärjestelmän (elimistön luontaisen puolustuksen) tuottamaan vasta-aineita ja verisoluja, jotka taistelevat virusta vastaan ja siten suojaavat COVID-19:ltä. Koska rokote ei sisällä virusta immuniteetin tuottamiseen, siitä ei voi saada COVID-19-tautia.

Haittavaikutukset

Rokotteen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, ripuli, nivel- ja lihaskipu, väsymys, vilunväristykset, kuume sekä injektiokohdan turvotus ja kipu. Joskus voi esiintyä myös pahoinvointia, oksentelua, suurentuneita imusolmukkeita tai injektiokohdan punoitusta. Jotkut haittavaikutukset voivat väliaikaisesti vaikuttaa ajokykyyn, ja tällöin on odotettava niiden loppumista ennen autolla ajamista.

Raskaus ja imetys

Voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä pakastettuna lämpötilassa –90...–60 °C.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Säilytyksen aikana on minimoitava altistus valaistukselle ja vältettävä altistusta suoralle auringonvalolle ja ultraviolettivalolle.

Sulatettuja injektiopulloja voi käsitellä huoneenvalossa. Sulatuksen jälkeen rokotetta ei saa pakastaa uudelleen. Ennen käyttöä avaamattomia injektiopulloja voi säilyttää enintään 12 tuntia lämpötilassa 8–30 °C.

Ulkonäkö

Rokote on valkoinen tai vaalea pakastettu dispersio (pH: 6,9–7,9).

Hinta ja pakkaustiedot