Markkinoija

MODERNA BIOTECH

Vaikuttava aine

elasomeraani, davesomeraani

Käyttötarkoitus

SARS-CoV-2-viruksen aiheuttaman COVID-19 -taudin ehkäisy 12-vuotiailla ja sitä vanhemmilla henkilöillä, jotka ovat saaneet aiemmin vähintään ensisijaisen rokotusohjelman COVID-19-tautia vastaan.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen lihakseen.

Vaikutustapa

Rokote toimii saamalla elimistön tuottamaan suojan COVID-19-taudin aiheuttavaa virusta vastaan. Rokote käyttää lähettiribonukleiinihappo (mRNA) -nimistä ainetta kantamaan joukon ohjeita, joita elimistön solut voivat käyttää valmistamaan piikkiproteiinia, jota on myös viruksessa. Solut valmistavat sitten vasta-aineita piikkiproteiinia vastaan, mikä auttaa suojaamaan COVID-19-taudilta.

Haittavaikutukset

Rokotteen yleisimmät haittavaikutukset ovat kainalon turvotus, päänsärky, nivel- ja lihaskipu, pahoinvointi, oksentelu, väsymys, vilunväristykset, kuume, antopaikan reaktiot sekä lisäksi lapsilla ruokahalun väheneminen, ärtyneisyys, itkeminen ja uneliaisuus. Joskus voi esiintyä myös ihottumaa tai ripulia. Jotkut haittavaikutukset voivat väliaikaisesti vaikuttaa ajokykyyn, ja tällöin on odotettava niiden loppumista ennen autolla ajamista.

Raskaus ja imetys

Voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä pakastettuna -50 ºC – -15 ºC.

Säilytä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Valkoinen tai luonnonvalkoinen dispersio (pH-arvo: 7,0–8,0).

Hinta ja pakkaustiedot