Luonnonkumi- eli lateksiallergia on arviolta 1–2 prosentilla väestöstä. Useampi kuin joka toinen heistä on allerginen myös siitepölylle ja niiden kanssa ristiin reagoiville tuoreille hedelmille ja vihanneksille (peruna, banaani, avokado, kiivi, kastanja, papaija, meloni).

Lateksiallergiaan liittyvän kasviallergian oireet ovat yleensä lieviä, ja ne ilmenevät useimmiten suun ja huulien limakalvojen kutinana ja turvotuksena. Kyseisiä ruoka-aineita on syytä välttää kokonaan, jos niitä syödessään saa edellä mainittuja oireita. Antihistamiinitabletteja voi käyttää oireiden lievitykseen.

Osa suun terveydenhuoltohenkilökunnan käyttämistä tutkimus- ja kirurgisista käsineistä ja juurihoidossa käytettävä Kofferdam-kumi (kuva Juurikanavien puhdistus juurikanavaneuloilla) sisältävät lateksia, joka voi aiheuttaa viivästyneen kosketusallergian oireita suussa (ks. Kosketusallergia ja suun terveys). Luonnonkumiallergisten on aina muistettava mainita allergisuutensa hoitavalle terveydenhuollon henkilöstölle. Vastaanotoilla on olemassa myös käsineitä ja Kofferdam-suoja, jotka eivät sisällä lateksia, jolloin voidaan valita lateksittomat tuotteet.