Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

klotsapiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään skitsofrenian eli jakomielitaudin hoito ja Parkinsonin taudin yhteydessä esiintyvien psykoottisten oireiden hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan ruokailusta riippumatta. Otettava heti yhteys lääkäriin, jos ilmenee mitä tahansa infektio-oireita, kuten kuumetta, kurkkukipua tai muita flunssan oireita. Alkoholia ei pidä käyttää hoidon aikana.

Vaikutustapa

Lääke tehoaa erilaisiin skitsofreniaan liittyviin oireisiin. Se kohdistaa vaikutuksensa useisiin keskushermoston toimintaa sääteleviin aineisiin, kuten dopamiiniin ja serotoniiniin, vähentämällä niiden aiheuttamaa ylikiihottuneisuutta sekä muita vastaavia oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat uneliaisuus, huimaus, sydämentykytys, ummetus ja lisääntynyt syljeneritys. Joskus saattaa esiintyä myös muutoksia verisoluarvoissa, painon nousua, puhehäiriöitä, kouristuksia, liikehäiriöitä, vapinaa, päänsärkyä, pyörtymistä, näön sumenemista, mahaoireita, virtsanpidätyskyvyttömyyttä, virtsaumpea, väsymystä tai kuumetta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Hoidon aikana ei pidä imettää.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

100 mg: Vaaleankeltaisia tai keltaisia, pyöreitä, halkaisijaltaan noin 10,0 mm olevia päällystämättömiä tabletteja, joiden toisella puolella on merkintä ”FC” ja ”3” jakouran molemmin puolin ja joiden toisella puolella ei ole merkintää.

100 mg: Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot