Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

totsinameraani

Käyttötarkoitus

SARS-CoV-2-viruksen aiheuttaman COVID-19 -taudin ehkäisy 5-11-vuotiailla lapsilla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä 2 injektiota (kumpikin 0,2 ml), ja toinen pistos suositellaan annettavaksi kolme viikkoa ensimmäisen pistoksen jälkeen. Vaikeasti immuunipuutteisille voidaan antaa kolmas annos vähintään 28 vuorokautta toisen annoksen jälkeen.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen lihakseen.

Vaikutustapa

Rokote saa immuunijärjestelmän (elimistön luontaisen puolustuksen) tuottamaan vasta-aineita ja verisoluja, jotka taistelevat virusta vastaan ja siten suojaavat COVID-19:ltä. Koska rokote ei sisällä virusta immuniteetin tuottamiseen, siitä ei voi saada COVID-19-tautia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, ripuli, nivel- ja lihaskipu, väsymys, vilunväristykset, kuume sekä injektiokohdan turvotus ja kipu. Joskus voi esiintyä myös pahoinvointia, oksentelua tai injektiokohdan punoitusta. Jotkut haittavaikutukset voivat väliaikaisesti vaikuttaa ajokykyyn.

Raskaus ja imetys

Voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä pakastettuna lämpötilassa –90...–60 °C.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Säilytyksen aikana on minimoitava altistus valaistukselle ja vältettävä altistusta suoralle auringonvalolle ja ultraviolettivalolle.

Sulatettuja injektiopulloja voi käsitellä huoneenvalossa. Sulatuksen jälkeen rokotetta ei saa pakastaa uudelleen. Ennen käyttöä avaamatonta injektiopulloa voi säilyttää enintään 12 tuntia lämpötilassa 8–30 °C.

Ulkonäkö

Rokote on valkoinen tai vaalea pakastettu dispersio (pH: 6,9–7,9).

Hinta ja pakkaustiedot