Markkinoija

ROCHE

Vaikuttava aine

kobimetinibi

Käyttötarkoitus

Melanooman (eräs ihosyöpä) hoito yhdessä toisen syöpälääkkeen, vemurafenibin, kanssa tietyille potilasryhmille.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina ja ne voidaan ottaa ruokailusta riippumatta.

Jos annos unohtuu, se voidaan ottaa viimeistään 12 tuntia ennen seuraava annosta. Jos potilas oksentaa annoksen ottamisen jälkeen, samana päivänä ei oteta uutta annosta, vaan hoitoa jatketaan seuraavana päivänä.

Vaikutustapa

Kobimetinibi on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat matala hemoglobiini, silmäoireet, korkea verenpaine, verenvuodot, mahavaivat, valoyliherkkyys, iho-oireet ja kuume. Joskus voi esiintyä myös ihon kasvaimia, elimistön kuivumista, verensokerin kohoamista, keuhkotulehduksia ja vilunväristyksiä.

Voi heikentää ajokykyä. Jos ilmenee näköhäiriöitä tai muita ajokykyyn vaikuttavia haittavaikutuksia, autolla ajoa on vältettävä.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Hedelmällisessä iässä olevien naisten on käytettävä kahta tehokasta ehkäisymenetelmää lääkityksen aikana ja vähintään kolme kuukautta hoidon lopettamisen jälkeen. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

Valkoinen, pyöreä tabletti, jonka läpimitta on noin 6,6 mm ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu COB.

Hinta ja pakkaustiedot