Markkinoija

ROCHE

Vaikuttava aine

kobimetinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään melanooman hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä käytetään hoitosykleinä eli 21 peräkkäisenä päivänä, joita seuraa 7 päivän mittainen hoitotauko ennen seuraavaa sykliä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina ja ne voidaan ottaa ruokailusta riippumatta.

Jos annos unohtuu, se voidaan ottaa viimeistään 12 tuntia ennen seuraava annosta. Jos potilas oksentaa annoksen ottamisen jälkeen, samana päivänä ei oteta uutta annosta, vaan hoitoa jatketaan seuraavana päivänä.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat matala hemoglobiini, silmäoireet, korkea verenpaine, verenvuodot, mahavaivat, valoyliherkkyys, iho-oireet, kuume, turvotukset ja vilunväristykset. Joskus voi esiintyä myös ihon kasvaimia, elimistön kuivumista ja keuhkotulehduksia.

Voi heikentää ajokykyä. Jos ilmenee näköhäiriöitä tai muita ajokykyyn vaikuttavia haittavaikutuksia, autolla ajoa on vältettävä.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Hedelmällisessä iässä olevien naisten on käytettävä kahta tehokasta ehkäisymenetelmää lääkityksen aikana ja vähintään kolme kuukautta hoidon lopettamisen jälkeen. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C).

Ulkonäkö

Valkoinen, pyöreä kalvopäällysteinen tabletti, jonka läpimitta on noin 6,6 mm ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu COB.

Hinta ja pakkaustiedot