Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

deferoksamiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään poistamaan elimistöstä ylimäärää rautaa tai alumiinia. Tällainen tilanne voi syntyä myrkytysten yhteydessä tai eräiden sairauksien vaikutuksesta sekä keinomunuais- eli dialyysihoidon seurauksena. Lääkettä käytetään lähes yksinomaan sairaaloissa.

Annostus

Lääkäri harkitsee annostuksen.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annetaan ruiskeliuoksena nesteensiirtolaitteen kautta laskimoon tai ruiskeina lihakseen tai ihon alle.

Vaikutustapa

Lääkkeen vaikuttava aine kykenee sitomaan itseensä rautaa ja alumiinia ja kuljettamaan niitä virtsan mukana pois elimistöstä.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa paikallisesti ihossa kipua, turvotusta, polttelua, kutinaa tai ihottumaa. Joskus tulee lääkkeen saamisen jälkeen mm. kuumetta. Muut haittavaikutukset ovat suhteellisen harvinaisia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana eikä myöhemminkään ennen synnytystä ilman erityisiä perusteita. Lääkäri harkitsee imettämisen lääkityksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Injektiopullo on kertakäyttöinen, ja se tulisi käyttää välittömästi laimentamisen jälkeen (hoidon aloitus kolmen tunnin sisällä). Kun tuotteen käyttövalmiiksi saattaminen on tehty validoiduissa aseptisissa olosuhteissa, tuotetta voidaan säilyttää enintään 12 tuntia huoneenlämmössä (15-25 °C) ennen annostelua.

Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

Ulkonäkö

Valkoinen tai kellertävä jauhe; käyttövalmis liuos kirkas, väritön tai hiukan kellertävä.

Hinta ja pakkaustiedot