Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

estradioli

Käyttötarkoitus

Hankalien vaihdevuosioireiden hoito. Lääke soveltuu myös luukadon eli osteoporoosin estoon, jos muita hoitokeinoja ei voida käyttää.

Annostus

Lääkäri määrää annoksen, jonka suuruus ja ottamistiheys ovat yhteydessä oireiden luonteeseen ja vaikeusasteeseen. Valmistetta käytetään yleensä kerran päivässä. Jos päivittäinen annos unohtuu, jätetään se väliin ja jatketaan seuraavana päivänä normaaliin tapaan.

Lääkkeen ottaminen

Geeli levitetään puhtaalle ja kuivalle iholle. Sitä sivellään kerran päivässä alavartalon tai reisien iholle, paikkaa säännöllisesti vaihtaen. Alueen tulisi olla 1–2 kämmenen suuruinen. Geeliä ei saa levittää rintoihin, kasvoihin, ärtyneelle iholle eikä emättimeen. Levityksen jälkeen geelin tulisi antaa kuivua pari minuuttia, eikä voideltua ihoa tulisi pestä tuntiin. Geelin hieromista silmiin tulisi välttää. Kädet tulee pestä levityksen jälkeen.

Jos annos unohtuu, jätetään se väliin ja jatketaan seuraavana päivänä normaalisti. Puuttuvat annokset voivat aiheuttaa välivuotoja.

Vaikutustapa

Geelistä vaikuttava estradioli imeytyy ihon lävitse verenkiertoon, missä se korvaa puuttuvaa naishormonia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä turvotusta, painon nousua tai laskua, päänsärkyä, huimausta, masennusta, hermostuneisuutta, uneliaisuutta, kuumia aaltoja, mahavaivoja, rintojen arkuutta, kipua tai pingottuneisuutta, veristä vuotoa, eritevuotoa tai tiputteluvuotoa emättimestä, ulkosynnyttimien ja emättimen oireita, ihon ärtyneisyyttä, antopaikan kutinaa, kipua tai lisääntynyttä hikoilua.​​

Jos ilmenee jalan kivuliasta turpoamista, rintakipua tai hengenahdistusta, otettava heti yhteys lääkäriin. Jos rinnoissa ilmenee muutoksia, kuten ihon kuroutumista tai vetäytymistä, nännimuutoksia tai kyhmyjä, otettava yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei saa käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä huoneenlämmössä (15–25 °C).

Ulkonäkö

Läpinäkyvä geeli.

Hinta ja pakkaustiedot