Markkinoija

NORDIC DRUGS

Vaikuttava aine

dosetakseli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään rintasyövän, keuhkosyövän, eturauhassyövän, mahasyövän sekä pään ja kaulan alueen syövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä lääkettä annostellaan kolmen viikon välein. Sitä voidaan käyttää yksinään tai yhdistettynä muihin syöpälääkkeisiin.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen suonensisäisenä tiputuksena sairaalassa.

Vaikutustapa

Lääke on solunsalpaaja, joka häiritsee syöpäsolujen aineenvaihduntaa ja lisääntymistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, muutokset verisoluarvoissa, yliherkkyysreaktiot, ruokahaluttomuus, tuntohäiriöt, makuhäiriö, hengenahdistus, mahaoireet, hiustenlähtö, kynsimuutokset, lihaskivut, kivut, turvotukset ja yleinen sairaudentunne.

Joskus saattaa esiintyä myös sydämen rytmihäiriöitä, verenvuotoja, nivelkipua, tiputuskohdan reaktiota, yskää, lisääntynyttä kyynelvuotoa, kuumia aaltoja, kuukautishäiriöitä, muutoksia painossa, kuulon heikkenemistä, vilunväristyksiä, näköhäiriöitä ja huimausta.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä pidä käyttää raskauden aikana. Raskaaksi tulemista vältettävä hoidon aikana. Jos raskaus alkaa, siitä pitää heti ilmoittaa hoitavalle lääkärille. Kaikkien potilaiden on käytettävä hoidon aikana tehokasta ehkäisyä.

Lääkettä ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Lääke saattaa vaikuttaa haitallisesti miesten hedelmällisyyteen. Lasten siittämistä on vältettävä hoidon aikana ja 6 kk sen päätyttyä. Lääkärin kanssa tulisi keskustella siittiöiden pakastamisesta ennen hoidon aloitusta.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Konsentraatti on keltainen tai ruskeankeltainen kirkas öljymäinen liuos.

Hinta ja pakkaustiedot