Markkinoija

MEDECA PHARMA

Vaikuttava aine

adrenaliini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ruoka-aineista, lääkkeistä, hyönteisten pistoista tai puremista tai muista allergeeneista aiheutuvien vaikea-asteisten akuuttien allergisten reaktioiden (anafylaksian) sekä rasituksesta aiheutuvan tai idiopaattisen anafylaksian ensiavuksi.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Jos ensimmäinen pistos ei auta tai oireet pahenevat, voidaan antaa toinen pistos 5-10 minuutin kuluttua ensimmäisestä.

Lääkkeen ottaminen

Injektio pistetään lihaksen sisään reiden ulkosivuun. Injektiokohdan hierominen nopeuttaa lääkkeen imeytymistä. Pistos annetaan heti oireiden ilmaantuessa. Se voidaan antaa vaatteiden läpi. Pistoksen jälkeen on heti soitettava apua ja kutsuttava ambulanssi sekä mainittava anafylaksiasta, vaikka oireet lievittyisivät pistoksen jälkeen. Tajuissaan oleva potilas tulee pitää makuullaan jalat kohotettuina, tai istumassa, jos on hengitysvaikeuksia. Tajuton potilas asetetaan kylkiasentoon. Potilasta tulee valvoa kunnes apu saapuu. 

Valmisteen päiväys on tarkistettava ennen käyttöä. Vanhentunut lääke on hävitettävä. Liuos pitää tarkistaa laitteen tarkistusikkunasta ajoittain: Sen tulee olla kirkasta ja väritöntä.  Neulansuojus poistetaan juuri ennen pistämistä. Pistoksen antaminen käynnistyy heti, kun kynän säiliö painetaan ihoa vasten

Lääkettä on pidettävä aina mukana.

Vaikutustapa

Adrenaliini vaikuttaa keuhkojen, sydämen ja verenkierron toimintaan. Se kumoaa yliherkkyysreaktion aiheuttamia hengenvaarallisia vaikutuksia ja lievittää nopeasti voimakkaita oireita. Adrenaliini rentouttaa keuhkojen lihaksia niin, että hengitys helpottuu, supistaa haitallisesti laajentuneita verisuonia ja vähentää turvotusta.

Haittavaikutukset

Lääke saattaa aiheuttaa ahdistuneisuutta, päänsärkyä, huimausta, vapinaa, pyörtymistä, sydämen toiminnan muutoksia, verenpaineen kohoamista, keuhkojen supistustilaa, pahoinvointia, oksentelua, liikahikoilua ja voimattomuutta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Voidaan käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä mukana toimitetussa muovisessa suojakotelossa. Muovikoteloa, jossa kynä on/kynät ovat, voidaan säilyttää ulkopakkauksessa.

Säilytä alle 25 °C. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Kirkas ja väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot