Markkinoija

CHIESI PHARMA

Vaikuttava aine

takrolimuusi

Käyttötarkoitus

Elinsiirron jälkeisen hylkimisreaktion esto.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos otetaan yleensä kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Otetaan suun kautta kerran vuorokaudessa aamuisin. Tabletit otetaan heti läpipainopakkauksesta poiston jälkeen ja niellään nesteen (mieluiten veden) kera. Otetaan tyhjään vatsaan. Jos annos jää ottamatta aamulla, se tulisi ottaa mahdollisimman pian saman päivän aikana; seuraavana aamuna ei pidä ottaa kaksinkertaista annosta.

Vaikutustapa

Takrolimuusi vähentää eräiden valkosolujen määrää. Nämä solut pyrkivät hylkimään elimistölle vieraita elinsiirteitä, kuten munuaista tai maksaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ripuli, pahoinvointi, unettomuus, vapina ja päänsärky. Joskus voi esiintyä myös verenpaineen nousua, munuaisvaurioita, kuumetta, kipua, sekavuutta, mielialan mutoksia ja ihottumaa. Lisäksi vastustuskyky on alentunut, joten riski sairastua infektioihin tai syöpään on kohonnut.
Rokotusten ottamisesta hoidon aikana pitää keskustella lääkärin kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkityksen aikana ei saa imettää.

Säilytys

Alle 25 °C alkuperäisessä pakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

0,75 mg: Soikea, valkoinen tai luonnonvalkoinen päällystämätön tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu merkintä ”0.75” ja toiselle ”TCS”.

1 mg: Soikea, valkoinen tai luonnonvalkoinen päällystämätön tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu merkintä ”1” ja toiselle ”TCS”.

4 mg: Soikea, valkoinen tai luonnonvalkoinen päällystämätön tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu merkintä ”4” ja toiselle ”TCS”.

Hinta ja pakkaustiedot