Markkinoija

MEDAC

Vaikuttava aine

fulvestrantti

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään rintasyövän hoitoon erityisesti vaihdevuosien jälkeen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kaksi pistosta kerralla, yhden kuukauden välein.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annetaan kahtena ruiskeena, yksi kumpaankin pakaralihakseen.

Vaikutustapa

Lääke on hormonireseptorien salpaaja, joka estää estrogeenin eli naishormonin vaikutuksia elimistössä. Tietyissä syöpätyypeissä estrogeeni voi vaikuttaa rintasyöpäkasvaimen kasvuun.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat yliherkkyys, kuumat aallot, pahoinvointi, ihottuma, tuki- ja liikuntaelinten kipu, voimattomuus ja pistoskohdan reaktiot. Joskus saattaa esiintyä myös virtsatieinfektioita, anoreksiaa, päänsärkyä, laskimotukoksia, oksentelua, ripulia, selkäkipua, emätinverenvuotoa, hermohäiriöitä ja iskiasta.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Potilaiden, jotka voivat tulla raskaaksi, on käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana ja kahden vuoden ajan viimeisestä annoksesta.

Säilytys

Säilytä ja kuljeta kylmässä (2 °C-8 °C).

Säilytä esitäytetty ruisku alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Lämpötilapoikkeamia 2 °C–8 °C:n ulkopuolelle on rajoitettava. Valmisteen säilyttämistä yli 30 °C:n lämpötiloissa on vältettävä, eikä valmistetta saa säilyttää yli 28 päivää olosuhteissa, joissa keskimääräinen säilytyslämpötila on alle 25 °C (mutta yli 2 °C–8 °C). Valmiste on palautettava ohjeiden mukaisiin säilytysolosuhteisiin (säilytä ja kuljeta kylmässä (2 °C–8 °C)) välittömästi lämpötilapoikkeamien jälkeen. Lämpötilapoikkeamilla on kumulatiivinen vaikutus valmisteen laatuun, eikä 28 päivän säilytysajanjaksoa poikkeavissa olosuhteissa saa ylittää valmisteen 48 kuukauden kestoajan puitteissa. Altistuminen alle 2 °C:n lämpötiloille ei vahingoita valmistetta, jos sitä ei säilytetä alle ‑20 °C:ssa.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai keltainen, öljymäinen ja paksu neste, jossa ei ole näkyviä hiukkasia.

Hinta ja pakkaustiedot