Markkinoija

ROCHE

Vaikuttava aine

pralsetinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään keuhkosyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke tulisi niellä kokonaisina, tyhjään mahaan (vähintään 1 tunti ennen tai 2 tuntia jälkeen syömisen).  Jos potilas oksentaa lääkkeenoton jälkeen, ei oteta uutta annosta vaan jatketaan normaalissa aikataulussa. Jos annos unohtuu, se otetaan mahdollisimman pian samana päivänä ja seuraavana päivänä jatketaan normaalissa aikataulussa. Lääkehoidon aikana tulisi välttää greipin ja pomeranssin syömistä.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka häiritsee syöpäsolujen kasvua ja aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat keuhkokuume, virtsatieinfektio, muutokset verisoluarvoissa ja veren suolatasapainossa, makuhäiriö, päänsärky, verenvuodot, yskä, hengenahdistus, mahaoireet, ihottuma, luu- ja lihaskivut, uupumus, turvotus ja kuume. Joskus saattaa esiintyä myös limakalvotulehdusta.

Jos ilmaantuu uusia/pahenevia hengitystieoireita, potilaan otettava heti yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä pidä käyttää raskauden aikana. Raskaustesti tehtävä ennen aloitusta. Naisten, jotka voivat tulla raskaaksi käytettävä erittäin tehokasta hormonitonta ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään 2 viikkoa viimeisestä annoksesta. Miesten, joiden naiskumppani voi tulla raskaaksi käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään 1 viikko viimeisestä annoksesta. Lääkäriin otettava heti yhteyttä, jos epäillään raskauden mahdollisuutta.

Lääkettä ei pidä käyttää imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa 1 viikon kuluttua viimeisestä annoksesta.

Lääke saattaa heikentää hedelmällisyyttä. Potilaiden tulisi keskustella lääkärin kanssa hedelmällisyyden säilyttämisestä.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Vaaleansininen, läpinäkymätön koon 0 (22 mm pitkä x 7 mm leveä) kova kapseli, jonka kuoren runko-osaan on painettu valkoisella painovärillä ”BLU-667” ja kuoren kansiosaan ”100 mg”.

Hinta ja pakkaustiedot