Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

amoksisilliini, klaritromysiini, lansopratsoli

Käyttötarkoitus

Tätä kolmen lääkkeen yhdistelmää käytetään mahahaavaa aiheuttavan helikobakteerin häätöhoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Pakkauksessa olevat lääkkeet otetaan 7 vuorokauden pituisena kuurina. Yleensä Zoltia otetaan 1 kapseli kahdesti, Zeclaria 1 tabletti kahdesti ja Amorionia 2 tablettia 2 kertaa vuorokaudessa. Lääkkeiden ottamisen muistamiseksi Helipak K -yhdistelmäpakkauksen koteloon on painettu annostustaulukko.

Lääkkeen ottaminen

Zolt-enterokapselit niellään kokonaisina runsaan nesteen kera vähintään 30 minuuttia ennen ateriaa. Kapselin voi tyhjentää ja rakeet sekoittaa pieneen määrään vettä, omena- tai tomaattimehua tai sirotella pieneen määrään pehmeää ruokaa (esim. jogurttiin, omenasoseeseen). 

Muut kaksi tablettia saa tarvittaessa jakaa osiin ja ottaa nesteen mukana.

Vaikutustapa

Helikobakteerin häätämiseen tarvitaan useita, samanaikaisesti käytettäviä lääkkeitä. Lansopratsoli vähentää tehokkaasti mahahapon eritystä. Muut kaksi ovat antibiootteja, jotka tuhoavat mahalaukun ja pohjukaissuolen limakalvolla olevaa helikobakteeria.

Haittavaikutukset

Kullakin pakkauksen lääkkeellä voi olla omia haittavaikutuksiaan. Zolt on yleensä hyvin siedetty, mutta se voi aiheuttaa mm. päänsärkyä, huimausta, väsymystä tai huonovointisuutta. Zeclar voi aiheuttaa mm. erilaisia vatsaoireita, päänsärkyä ja makuaistin muutoksia. Amorion voi aiheuttaa ihottumaa, allergiaoireita ja erilaisia vatsaoireita. Kunkin lääkkeen haittavaikutukset ja muut ominaisuudet on esitelty laajemmin niiden valmistekohtaisissa teksteissä.

Raskaus ja imetys

Lääkeyhdistelmää ei pidä käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä huoneenlämmössä (15 ºC–25 ºC). Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Zolt 30 mg, enterokapseli, kova

Kapseli, jossa on läpinäkymätön, valkoinen pohja- ja kansiosa. Kapseli sisältää valkoisia tai lähes valkoisia pallomaisia mikrorakeita.

Zeclar 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen

Keltainen ja soikea kalvopäällysteinen tabletti, koko noin 19 x 9 x 7 mm.

Amorion 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen

Valkoinen tai kermanvärinen, pitkänomainen, kaksoiskupera, jakouurteellinen, kalvopäällysteinen tabletti, koko noin 7 x 18 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot