Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

infliksimabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään yhdessä metotreksaatin kanssa nivelreuman hoitoon, kun muut reumalääkkeet eivät ole auttaneet riittävästi. Muita käyttöaiheita ovat haavainen paksusuolitulehdus, selkärankareuma, Crohnin tauti, nivelpsoriaasi ja ihopsoriaasi, kun tavanomaiset hoidot eivät ole riittäneet.

Annostus

Lääkäri määrää annostuksen.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen suonensisäisesti tiputuksena.

Vaikutustapa

Lääke estää ns. tuumorinekroositekijän eli TNF:n vaikutuksia. Tämä aine on keskeisesti mukana nivelreuman tulehdusprosessissa. Lääke lievittää myös Crohnin tautiin liittyvää tulehdusta suolen limakalvolla ja auttaa psoriaasiin.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, päänsärky, vatsakipu, pahoinvointi, pistoskohdan reaktiot ja kipu. Joskus saattaa esiintyä myös allergisia hengitystieoireita, masennusta, unettomuutta, huimausta, tuntohäiriöitä, sydämentykytystä, kuumia aaltoja, punastumista, hengenahdistusta, nenäverenvuotoa, muita verenvuotoja, refluksitautia, ripulia, ummetusta, erilaisia ihoreaktioita, tuki- ja liikuntaelinten kipua, rintakipua, väsymystä, kuumetta, vilunväreitä ja turvotuksia.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkettä voidaan yleensä käyttää imetyksen aikana lääkärin arvioinnin perusteella.

Jos potilas voi tulla raskaaksi, hänen käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään 6 kuukautta hoidon jälkeen.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C‑8 °C).

Ulkonäkö

Kuiva-aine on valkoista.

Hinta ja pakkaustiedot