Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

ipratropiumbromidi, salbutamoli

Käyttötarkoitus

Keuhkoahtaumataudin oireenmukainen hoito. Hoito aloitetaan ja annetaan yleensä lääkärin valvonnassa, esimerkiksi sairaalassa. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi annos 3-4 kertaa päivässä. Jos oireet pahenevat, otettava heti yhteys lääkäriin.

Lääkkeen ottaminen

Lääke inhaloidaan soveltuvalla sumutinlaitteella. Lääkettä ei saa päästää silmiin. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen käyttö varten. 

Vaikutustapa

Ipratropiumbromidi ja salbutamoli ovat bronkodilaattoreita, jotka estävät hengitysteiden ympärillä olevien sileiden lihasten supistumista, jolloin hengitystiet avautuvat ja hengitys helpottuu.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat suun kuivuminen ja pahoinvointi. Mahdolliset haittavaikutukset, kuten näköhäiriöt ja huimaus, saattavat heikentää ajokykyä. 

Jos hoidon aikana ilmaantuu hengenahdistusta, otettava heti yhteyttä lääkäriin. Samoin on otettava yhteyttä lääkäriin, jos potilaalla on vakava sydänsairaus ja ilmenee rintakipua tai muita sydänsairauden pahenemisen oireita.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C, valolta suojassa. Ei saa säilyttää kylmässä. Ei saa jäätyä. Ampullit säilytettävä päällyspussissa tai pahvipakkauksessa. 

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot