Markkinoija

SANTEN

Vaikuttava aine

timololi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään silmänpainetaudin (glaukooma, viherkaihi) hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä hoito aloitetaan ottamalla yksi miedompi tippa 1-2 kertaa päivässä sairaaseen silmään. Lääkäri muuttaa annosta ja lääkkeen vahvuutta tästä tarpeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Silmätippojen haittoja voidaan vähentää painamalla nenänpuoleista silmäkulmaa nenänvartta vasten ja pitämällä silmät kiinni mahdollisimman pitkään (esim. 3–5 minuutin ajan) tippojen tiputtamisen jälkeen.

Säilytys huoneenlämmössä. Avatun pullon kestoaika on 28 päivää. Yksittäiset avatut kerta-annospipetit on käytettävä välittömästi ja heitettävä pois jäljelle jääneine sisältöineen. Avatussa pussissa olevien pipettien kestoaika on 28 päivää.

Vaikutustapa

Lääke kuuluu ns. beetasalpaajien ryhmään. Se alentaa koholla olevaa silmänpainetta vähentämällä silmän sisällä virtaavan kammionesteen muodostumista.

Haittavaikutukset

Lääke ei useinkaan aiheuta haittavaikutuksia. Joskus se voi etenkin käytön alkuvaiheessa aiheuttaa näön tarkkuuden ohimenevää heikkenemistä sekä silmän ärsytystä ja kyynelvuotoa tai muita silmään kohdistuvia haittavaikutuksia. Se voi haitata muiden elinten toimintaa, jos sitä pääsee verenkiertoon merkittäviä määriä. Lääkäriin on otettava yhteyttä, jos silmät alkavat hoidon aikana tuntua kuivilta tai ärtyneiltä.

Raskaus ja imetys

Valmisteen käyttämisestä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä on hyvä neuvotella lääkärin kanssa.

Säilytys

Säilytä alle 25 ºC. Pidä pullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle. Avatun pullon sisältämä lääke sekä avatussa pussissa olevat kertakäyttöpipetit säilyvät käyttökelpoisina 28 vuorokautta. Yksittäiset avatut kerta-annospipetit on käytettävä välittömästi ja heitettävä pois jäljelle jääneine sisältöineen.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot