Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

parasetamoli

Käyttötarkoitus

Aikuisten ja vähintään 6-vuotiaiden lasten lievän tai kohtalaisen kivun ja/tai kuumeen hoito.

Annostus

Lääkettä käytetään pakkauksissa olevien annostusohjeiden mukaan. Annostus riippuu iästä ja kehon painosta. Aikuisilla tavallinen annostus on 1-2 tablettia 1-3 kertaa päivässä. Aikuisille enintään 6 tablettia vuorokaudessa. Annosvälin on oltava vähintään 4 tuntia.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Tabletti voidaan myös jätttää liukenemaan runsaaseen vesilasilliseen, joka sekoitetaan hyvin ennen juomista. 

Muita parasetamolia sisältäviä valmisteita ei saa käyttää samanaikaisesti. Jos kipu jatkuu yli 5 vrk tai kuume yli 3 vrk, tai ne pahenevat tai ilmenee muita oireita, on otettava yhteys lääkäriin.

Vaikutustapa

Parasetamoli vaikuttaa keskushermostossa, jossa se lievittää kipua ja alentaa kuumetta. Parasetamoli ei kuulu tulehduskipulääkkeisiin.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat harvinaisia. Parasetamoli voi vaurioittaa maksaa, jos kerralla otetaan liian suuri annos tai jos suositeltua suurempaa annosta käyttää pitkään.

Raskaus ja imetys

Voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

Valkoinen, kapselin muotoinen tabletti, jonka toisella puolella on merkitä "B jakouurre T" ja jonka toisella puolella ei ole merkintää. Pituus noin 16,5 mm, leveys noin 8,2 mm ja paksuus noin 5,1 mm. Tabletit voidaan jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot