Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

perfenatsiini, amitriptyliini

Käyttötarkoitus

Lääke on tarkoitettu ahdistuneisuuden, tuskaisuuden ja masentuneisuuden hoitoon. Sitä käytetään myös skitsofrenian eli jakomielitaudin masennusoireisiin.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus vaihtelee riippuen oireiden voimakkuudesta sekä potilaan iästä ja muista yksilöllisistä ominaisuuksista.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera.

Vaikutustapa

Lääke kohdistaa vaikutuksensa keskushermostoon siten, että aivojen ja hermojen toimintaa säätelevien tiettyjen aineiden vaikutusvoimakkuus muuttuu. Näin se kohottaa epänormaalisti laskenutta mielialaa.

Haittavaikutukset

Lääke voi etenkin käytön alkuvaiheessa väsyttää siinä määrin, että tarkkaavaisuus liikenteessä ja muissa vastaavissa tilanteissa heikkenee. Lääke voi myös aiheuttaa mm. ihottumia, suun kuivumista, virtsaamisvaikeuksia, kuukautishäiriöitä, vapinaa, muistihäiriöitä, jäykkyyttä ja impotenssia. Ruokahalu voi kasvaa, jolloin paino pyrkii nousemaan. Alkoholin käyttöä lääkityksen aikana on syytä välttää.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä raskauden aikana vältetään turvallisuussyistä. Imetyksestä lääkityksen yhteydessä kannattaa keskustella lääkärin kanssa.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

2 mg/25 mg tabl.: keltainen, pyöreä, kupera kalvopäällysteinen tabletti.

4 mg/25 mg tabl.: punaruskea, pyöreä, kupera kalvopäällysteinen tabletti.

Hinta ja pakkaustiedot