Markkinoija

BERLIN-CHEMIE/A. MENARINI

Vaikuttava aine

dapoksetiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään 18-64-vuotiaiden miesten ennenaikaisen siemensyöksyn hoitoon, kun tällaista esiintyy usein ja se aiheuttaa ongelmia miehelle ja parisuhteelle.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavanomainen annos on 30 mg. Lääkäri saattaa suurentaa annoksen 60 mg:aan. Tabletteja ei saa ottaa useammin kuin kerran 24 tunnin aikana. Alle 18-vuotiaiden ja yli 65-vuotiaiden ei pidä käyttää Priligy-valmistetta.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan 1-3 tuntia ennen seksuaalista kanssakäymistä. Se niellään kokonaisena lääkkeen kitkerän maun välttämiseksi. Tabletin kanssa tulee ottaa vähintään yksi täysi lasillinen vettä. Tabletit voidaan ottaa ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Lääke pidentää siemensyöksyn tapahtumiseen kuluvaa aikaa ja parantaa miehen omaa kykyä hallita siemensyöksyn tapahtumisajankohtaa. Tämä vähentää nopeasti tapahtuvaan siemensyöksyyn liittyvää ahdistuneisuutta ja huolestuneisuutta. Lääke saattaa myös lisätä yhdyntään liittyvää mielihyvää.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat huimaus, päänsärky ja pahoinvointi. Joskus voi esiintyä myös unettomuutta tai uneliaisuutta, kiihtymystä, levottomuutta, näkö- tai kuulohäiriöitä, vapinaa, erilaisia mahavaivoja, hikoilua tai erektiohäiriöitä.

Jos ilmaantuu pyörtymiseen viittaavia oireita, kuten pahoinvointia, huimauksen tunnetta, outoa epätodellista oloa, sekavuutta, hikoilua tai poikkeavia sydämenlyöntejä tai jos seisomaan noustessa huimaa, on käytävä välittömästi makuulle siten, että pää on alempana kuin muu vartalo tai painaa pää polvien väliin kunnes olo tuntuu paremmalta. Autoa ei pidä tällöin kuljettaa eikä käyttää tarkkaavaisuutta vaativia laitteita.

Alkoholia ei pidä käyttää lääkityksen aikana. Kaikkien muiden lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä tulee sopia lääkärin kanssa.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei ole tarkoitettu naisille.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

30 mg:n kalvopäällysteiset tabletit ovat vaaleanharmaita, pyöreitä, kuperia, halkaisijaltaan noin 6,5 mm ja niiden toiselle puolelle on kaiverrettu kolmion sisään luku 30.
60 mg:n kalvopäällysteiset tabletit ovat harmaita, pyöreitä, kuperia, halkaisijaltaan noin 8 mm ja niiden toiselle puolelle on kaiverrettu kolmion sisään luku 60.

Hinta ja pakkaustiedot