Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

fluoksetiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään pääasiassa vakavan masennuksen sekä pakko-oireiden hoitoon. Lisäksi se soveltuu mm. ylenmääräisen, sairaalloisen ylensyömisen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus vaihtelee riippuen oireiden voimakkuudesta ja hoidettavan tilan luonteesta. Hoito aloitetaan tavallisesti pienellä annoksella, jota voidaan tarvittaessa suurentaa. Masennuksen hoito kestää tavallisesti vähintään 6 kuukautta.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään runsaan nesteen kera. Lääkeannoksen voi ottaa aterioinnista riippumatta.

Vaikutustapa

Lääke säätelee keskushermoston toimintaa ohjaavan serotoniinin vaikutuksia siten, että mieliala kohoaa.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset liittyvät usein hoidon alkuvaiheeseen ja lievittyvät lääkityksen jatkuessa tai annosta pienennettäessä. Lääke voi etenkin alkuvaiheessa heikentää keskittymiskykyä siten, että tarkkaavaisuus liikenteessä heikkenee. Muita mahdollisia haittavaikutuksia ovat mm. erilaiset vatsa- ja suolisto-oireet, makuaistin muutokset, hermostuneisuus, huimaus, vapina, seksuaalisen halun tai kyvyn heikentyminen, tuntoharhat, rauhattomuus ja unihäiriöt. Mikäli hoidon aikana ilmenee ihottumaa, tulee käyttö keskeyttää ja ottaa yhteys lääkäriin. Kaikkien muiden lääkkeiden käytöstä on neuvoteltava lääkärin kanssa. Mäkikuismaa sisältäviä rohdosvalmisteita ei pidä käyttää samanaikaisesti.

Raskaus ja imetys

Valmistetta voi yleensä käyttää myös raskauden aikana, mutta erityisesti raskauden loppupuolella sitä tulee käyttää varoen. Imetystä lääkehoidon aikana ei yleensä suositella.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C, alkuperäispakkauksessa kosteudelta suojattuna.

Ulkonäkö

Kova liivatekapseli, runko-osa vihreä, yläosa vihreä, sisältö valkoista jauhetta.

Hinta ja pakkaustiedot