Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

buprenorfiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään opioidiriippuvuuden hoitoon osana lääketieteellistä, sosiaalista ja psykologista hoitoa. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yksi annos koostuu neljästä implantaatista, joiden on tarkoitus olla paikoillaan kuuden kuukauden ajan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkäri asettaa implantaatit ihon alle olkavarren sisäsivulle. Ne vapauttavat buprenorfiinia koko hoidon ajan.

Lääkkeellä saattaa olla yhteisvaikutuksia varsinkin muiden keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa. Hoidon aikana ei pidä käyttää alkoholia ja greippimehun juomista on vältettävä.

Vaikutustapa

Buprenorfiini on opioidi, joka korvaa vahvempien, samaan lääkeryhmään kuuluvien lääkkeiden tarvetta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä erilaisia infektioita, ruokahalun heikentymistä, unettomuutta, ahdistuneisuutta, vihamielisyyttä, hermostuneisuutta, vainoharhaisuutta, päänsärkyä, uneliaisuutta, huimausta, pyörtymistä, verenpaineen nousua, pupillien laajentumista, sydämentykytystä, kuumia aaltoja, verisuonien laajenemista, lisääntynyttä lihasjänteyttä, yskää, hengenahdistusta, mahavaivoja, hammassairauksia, liikahikoilua, lihas- tai luukipua, vieroitusoireyhtymää (esim. hikoilua, palelun ja kuumotuksen tunteita), antopaikan reaktioita, voimattomuutta, huonovointisuutta, vilunväristyksiä, väsymystä, kipua, toimenpiteeseen liittyvää kipua tai rintakipua.

Lääke saattaa heikentää ajokykyä varsinkin hoidon alussa. Autolla ei saa ajaa ennen kuin on varma, ettei lääke heikennä ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Ei suositella raskauden aikana. Naisten on käytettävä ehkäisyä hoidon aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen/luonnonvalkoinen tai vaaleankeltainen sauvanmuotoinen implantaatti, joka on 26,5 mm pitkä, ja jonka läpimitta on 2,4 mm.

Hinta ja pakkaustiedot