Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

tiotropiumbromidi

Käyttötarkoitus

Keuhkoahtaumataudin (COPD) oireiden lievittäminen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä yhden kapselin sisältö inhaloidaan kerran päivässä aina samaan aikaan vuorokaudesta. Lääkettä käytetään jatkuvasti eikä se auta äkillisissä hengenahdistuskohtauksissa.

Lääkkeen ottaminen

Kapselin sisältö hengitetään eli inhaloidaan keuhkoihin HandiHaler-laitteen avulla. Laitteen käyttö ja ottamistekniikka kannattaa harjoitella hyvin, koska tällöin lääkkeestä saa parhaan hyödyn. Kapselia ei saa niellä. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen käyttöä varten.

Tiotropiumia ei saa joutua silmiin, koska se voi aiheuttaa silmäkipua, näön hämärtymistä ja kohottaa silmänpainetta. Jos silmäoireita ilmenee, silmä pestään lämpimällä vedellä ja otetaan välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Vaikutustapa

Tiotropium laajentaa keuhkoputkia, avaa hengitysteitä ja helpottaa ilman kulkua keuhkoihin ja niistä ulos. Lääke vaikuttaa vain jatkuvasti käytettäessä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä suun kuivumista. Suun kuivuminen saattaa edistää hampaiden reikiintymistä, minkä vuoksi on huolehdittava hyvästä suuhygieniasta. Mahdollisest huimaus, näön hämärtyminen ja päänsärky voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Alle 25 °C. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Vaaleanvihreä kova kapseli, johon on painettu tuotekoodi TI 01 ja yhtiön tunnus.

Hinta ja pakkaustiedot