Markkinoija

BRISTOL-MYERS SQUIBB

Vaikuttava aine

dasatinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kroonisen myelooiseen leukemian ja akuutin lymfaattisen leukemian, hoitoon. Näissä verisyövissä elimistö tuottaa liikaa poikkeavia valkosoluja tai niiden esiasteita.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos otetaan yleensä kerran vuorokaudessa aina samaan aikaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan kokonaisina (murskaamatta tai jakamatta), ruokailusta riippumatta, säännöllisesti joko aamulla tai illalla. Antasidi-närästyslääkkeet otetaan 2 tuntia ennen tai jälkeen dasatinibin.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka hidastaa syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat erilaiset tulehdukset, päänsärky, verenvuodot, mahavaivat, ihottuma ja nesteen kertyminen elimistöön. Joskus voi esiintyä myös ruokahalun muutoksia, huimausta, uneliaisuutta, näköhäiriöitä, korvien soimista, sydän- ja keuhko-ongelmia, hiustenlähtöä ja lihaskipuja.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä käytetä raskauden aikana. Hedelmällisessä iässä olevien miesten ja naisten pitää käyttää tehokasta ehkäisymenetelmää hoidon aikana. Lääkityksen aikana ei saa imettää.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

20 mg: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, kaksoiskupera, pyöreä kalvopäällysteinen tabletti, jonka toiselle puolelle on painettu ”BMS” ja toiselle puolelle ”527”

50 mg: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, kaksoiskupera, soikea kalvopäällysteinen tabletti, jonka toiselle puolelle on painettu ”BMS” ja toiselle puolelle ”528”.

70 mg: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, kaksoiskupera, pyöreä kalvopäällysteinen tabletti, jonka toiselle puolelle on painettu ”BMS” ja toiselle puolelle ”524”.

Hinta ja pakkaustiedot