Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

takrolimuusi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kohtalaisen tai vaikean atooppisen ihottuman hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Ei pitkään jatkuvaan käyttöön.

Lääkkeen ottaminen

Levitetään ohuelti ihottuma-alueelle (tai alueelle, jolla ihottumaa yleensä esiintyy). Kylpemistä, suihkua ja uimista vältettävä välittömästi voiteen annostelun jälkeen. Käytön aikana minimoitava aurinkoaltistus mm. suojavoiteilla ja peittävällä vaatetuksella sekä vältettävä solariumia sekä PUVA-hoitoja. Perusvoiteita ei saa käyttää samalle alueelle 2 h ennen tai jälkeen takrolimuusin. Vältettävä joutumista silmiin ja limakalvoille; jos joutuu vahingossa, pyyhittävä/pestävä juoksevalla vedellä. Peittosidettä ei suositella. Kädet pestävä levittämisen jälkeen, ellei hoideta käsiä.

Vaikutustapa

Takrolimuusi hillitsee ihon tulehdusreaktiota ja atopian iho-oireet lievittyvät. Vaikutus alkaa noin viikon kuluttua hoidon aloittamisesta. Jos kahden viikon kuluttua ei ole merkkejä ihon paranemisesta, lääkäri yleensä harkitsee lääkkeen vaihtamista.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ihon polttelu ja kutina. Joskus saattaa esiintyä myös ihotulehduksia, alkoholin sietokyvyn huononemista, tuntohäiriöitä, kutinaa, ihoärsytystä ja annostuspaikan reaktioita (kuumotus, punoitus, kipu, ärtyminen, ihottuma, yliherkkyys).

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pitäisi käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen, hieman kellertävä voide.

Hinta ja pakkaustiedot