Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

temotsolomidi

Käyttötarkoitus

Lääke on tarkoitettu pahanlaatuisten aivokasvainten hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit otetaan tyhjään mahaan. Ne on nieltävä kokonaisina vesilasillisen kera, eikä niitä saa avata tai pureskella. Jos joutuu oksentamaan annoksen oton jälkeen, toista annosta ei pidä ottaa samana päivänä.

Vaikutustapa

Lääke hidastaa syöpäsolujen jakautumista ja estää kasvainsolujen leviämistä hermokudoksessa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ruokahaluttomuus, päänsärky, kouristukset, ummetus, pahoinvointi, oksentelu, kaljuuntuminen ja väsymys. Lisäksi voi joskus esiintyä Infektoita, painon laskua, ahdistuneisuutta, masennusta, henkistä tasapainottomuutta, unettomuutta tai uneliaisuutta, lihasten kipuja ja muita lihasoireita, puheen häiriöitä, erilaisia vatsaoireita, erilaisia hermostollisia oireita, huimausta, näköhäiriöitä, heikentynyt kuulo, tinnitusta, verenvuotoa, laskimotukoksia, turvotuksia, hengenahdistusta ja yskää, nielemishäiriöitä, suun kuivuutta, iho-oireita, virtsan pidätyskyvyttömyyttä, allergisia reaktioita, kipuja sekä makuaistin muutoksia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25ºC, alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

20 mg: Kovat kapselit ovat gelatiinikapseleita, joissa on valkoinen runko-osa, jossa musta painatus ’20’ ja keltainen kansiosa, jossa musta painatus ’TMZ’. Kapselin pituus on noin 11 mm.
100 mg: Kovat kapselit ovat gelatiinikapseleita, joissa on valkoinen runko-osa, jossa musta painatus ’100’ ja vaaleanpunainen kansiosa, jossa musta painatus ’TMZ’. Kapselin pituus on noin 15 mm.
140 mg: Kovat kapselit ovat gelatiinikapseleita, joissa on valkoinen runko-osa, jossa musta painatus ’140’ ja läpinäkyvä sininen kansiosa, jossa musta painatus ’TMZ’. Kapselin pituus on noin 19 mm.
180 mg: Kovat kapselit ovat gelatiinikapseleita, joissa on valkoinen runko-osa, jossa musta painatus ’180’ ja punaruskea kansiosa, jossa musta painatus ’TMZ’. Kapselin pituus on noin 19 mm.
250 mg: Kovat kapselit ovat gelatiinikapseleita, joissa on valkoinen runko-osa, jossa musta painatus ’250’ ja valkoinen kansiosa, jossa musta painatus ’TMZ’. Kapselin pituus on noin 21 mm.

Hinta ja pakkaustiedot