Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

temsirolimuusi

Käyttötarkoitus

Aikuisten pitkälle edenneen munuaissyövän sekä manttelisolulymfooman eli imusolmukkeisiin vaikuttavan syöpätyypin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Sairaanhoitaja tai lääkäri annostelee lääkkeen infuusiona laskimoon.

Greippihedelmä ja greippimehu saattavat suurentaa Toriselin pitoisuutta veressä, joten niitä pitää välttää.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka hidastaa syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat tulehdusten esiintyminen, unettomuus, makuhäiriöt, päänsärky, hengitystieoireet (mm. hengenahdistus, yskä), mahaoireet (mm. pahoinvointi, oksentelu, ripuli), kutina, ihottuma, lihas- ja nivelkivut, väsymys, turvotus, kuume ja kiputilat. Joskus voi esiintyä myös masennusta, ahdistusta, uneliaisuutta, huimausta, aistihäiriöitä, silmäoireita, aknea ja kynsiongelmia.

Lääkityksellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Keskustele kaikista muista lääkkeistä, rokotuksista sekä luontaistuotteista lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Hoidon aikana tulee käyttää luotettavaa ehkäisyä. Lääkettä ei tule käyttää raskauden aikana. Imetys lopetettava hoidon ajaksi.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C - 8 °C).

Ei saa jäätyä.

Pidä injektiopullot ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Infuusiokonsentraatti on kirkas, väriltään värittömästä vaaleankeltaiseen vaihteleva liuos, jossa ei ole nähtävissä olevia hiukkasia.

Liuotin on kirkkaasta hieman sameaan, väriltään vaaleankeltaisesta keltaiseen vaihteleva liuos, jossa ei ole nähtävissä olevia hiukkasia.

Hinta ja pakkaustiedot