Markkinoija

CHEPLAPHARM ARZNEIMITTEL

Vaikuttava aine

kapesitabiini

Käyttötarkoitus

Etäpesäkkeitä lähettäneen paksu- ja peräsuolen syöpäkasvaimen sekä rinta- ja mahasyövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan veden kera puolen tunnin kuluessa ruokailun jälkeen. Tabletit tulee niellä kokonaisena; niitä ei saa murskata eikä paloitella, ettei potilas/hoitaja altistuisi tarpeettomasti lääkeaineelle.

Vaikutustapa

Valmiste hillitsee nopeasti jakautuvien syöpäsolujen lisääntymistä. Voidakseen vaikuttaa aine muuttuu elimistössä ensin 5-fluorourasiiliksi, joka on pitkään käytössä ollut solunsalpaaja.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ruokahaluttomuus, muutokset verisoluarvoissa, tuntohäiriöt, makuhäiriöt, päänsärky, lisääntynyt kyynelvuoto, turvotukset, verisuonitukokset, kurkkukipu, mahaoireet, käsi-jalkaoireyhtymä, hiustenlähtö, kynsioireet, lihas- ja nivelkipu, kuume, voimattomuus, uupumus ja alentunut lämmönsieto.

Joskus saattaa esiintyä myös tulehduksia, kuivumista, painon laskua, silmähäiriöitä, nenäverenvuotoa, nuhaa, yskää, suun kuivuutta, ihottuma, ihon kuivuutta, ihon värimuutoksia, yliherkkyysreaktioita, laboratorioarvojen muutoksia, univaikeuksia, levottomuutta, vapinaa, tinnitusta, kuulon alentumista, punastumista, kuumia aaltoja, hikkaa, äänihäiriöitä, hikoilua, lihasheikkoutta, vilunväristyksiä, influenssan kaltaisia oireita ja ruhjevammoja.

Jos käytön yhteydessä ilmaantuu voimakasta ripulia tai sydänoireita, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Luotettavaa ehkäisyä on käytettävä hoidon aikana sekä naisten vähintään 6 kuukautta ja miesten vähintään 3 kuukautta hoidon päättymisestä. Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Kalvopäällysteiset tabletit ovat soikeita, kaksoiskuperia, persikanvärisiä tabletteja, joissa on merkintä ”500” toisella puolella ja ”Xeloda” vastakkaisella puolella.

Hinta ja pakkaustiedot