Markkinoija

UCB

Vaikuttava aine

levosetiritsiini

Käyttötarkoitus

Allergisen nuhan ja nokkosihottuman eli urtikarian hoito aikuisille ja vähintään 2‑vuotiaille lapsille. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä aikuiset ja yli 6-vuotiaat lapset ottavat 10 millilitraa (ml) oraaliliuosta kerran päivässä ja 2-6 vuotiaat lapset 2,5 ml kaksi kertaa päivässä. Kausittaisessa nuhassa, kuten heinänuhassa, lääke lopetetaan, kun oireet ovat hävinneet ja aloitetaan uudestaan, kun oireet palaavat. Jatkuva allerginen nuha ja nokkosihottuma vaativat yleensä pidempiaikaista hoitoa. Ei alle 2‑vuotiaille pikkulapsille.

Lääkkeen ottaminen

Lääke voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Oraaliliuosta mitataan mittaruiskulla ja kaadetaan lusikkaan tai lasilliseen vettä. Se otetaan heti laimentamisen jälkeen.

Jos on menossa allergiatesteihin, lääke pitää keskeyttää kolme päivää aikaisemmin. Alkoholin käyttöä hoidon aikana on syytä varoa, koska se voi heikentää tarkkaavaisuutta ja suorituskykyä.

Vaikutustapa

Levosetiritsiini ja muut antihistamiinit vaimentavat allergia- eli yliherkkyysreaktioiden yhteydessä liiallisena vapautuvan histamiinin vaikutuksia. Näin kirkaslimainen nuha, silmien vuotaminen, aivastelu ja kutina lievittyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä uneliaisuutta, suun kuivumista, päänsärkyä, tai uupumusta. Mahdolliset uneliaisuus ja voimattomuus voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Kirkas ja väritön neste

Hinta ja pakkaustiedot