Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

niraparibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään uusiutuneen munasarja-, munanjohdin tai vatsaontelon syövän ylläpitohoitoon platinayhdisteitä sisältäneen syöpähoidon jälkeen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Kapselit pitää niellä kokonaisina, niitä ei saa pureskella tai murskata. Ottaminen nukkumaan mentäessä voi helpottaa pahoinvointia. Jos annos unohtuu ottaa, seuraava annos otetaan normaalisti.

Vaikutustapa

Lääke kuuluu PARP-estäjiin. Se estää kasvainsolujen perintöaineksen vaurioiden korjautumista ja siten aiheuttaa syöpäsolujen kuoleman, jolloin kasvaimen kasvu hidastuu.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat virtsatieinfektio, muutokset verisolujen määrissä, heikentynyt ruokahalu, unettomuus, päänsärky, huimaus, makuhäiriöt, sydämentykytys, hengenahdistus, yskä, nenänielutulehdus, mahaoireet, selkä- ja nivelkipu ja väsymys.

Joskus saattaa esiintyä myös keukoputkitulehdusta, silmätulehdusta, ahdistuneisuutta, luuytimen kantasolujen sairauksia, masennusta, nenäverenvuotoa, limakalvotulehdusta, valoherkkyyttä, ihottumaa, lihaskipua, ääreisturvotusta ja muutoksia maksa-arvoissa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana. Hoidon aikana ja yhden kuukauden ajan sen jälkeen on käytettävä tehokasta raskauden ehkäisyä. Raskaustesti on tehtävä ennen hoidon aloitusta.

Ei saa käyttää imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua hoidon päätyttyä.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

Kova kapseli, jonka koko on noin 22 mm × 8 mm; valkoinen runko, johon on painettu mustalla musteella ”100 mg”, ja violetti kansi, johon on painettu ”Niraparib” valkoisella musteella.

Hinta ja pakkaustiedot