Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

teriparatidi

Käyttötarkoitus

Luukadon eli osteoporoosin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavallisesti otetaan yksi annos päivässä. Hoidon kesto on enintään 24 kuukautta.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeannos pistetään ihon alle kerran päivässä reiden tai vatsan alueelle. Pistämisen oppii useimmiten helposti, ja saatavilla on myös käyttäjän opas. Hoidon aikana on huolehdittava riittävästä kalsiumin ja D-vitamiinin saannista lääkärin antamien ohjeiden mukaan.

Vaikutustapa

Teriparatidi vahvistaa luuta ja vähentää murtumavaaraa edistämällä luun muodostusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on raajakipu. Joskus voi esiintyä myös masennusta, huimausta, pyörtymistä, päänsärkyä, jalkojen hermosärkyä, sydämentykytystä, verenpaineen laskua, hengenahdistusta, mahavaivoja, lisääntynyttä hikoilua, lihaskouristuksia, väsymystä, rintakipua, heikkoutta tai pistoskohdan reaktioita. Jos esiintyy huimausta, autolla ei saa ajaa ennen kuin oire häviää. 

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Hoidon aikana on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C–8 °C). Ei saa jäätyä. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Avaamisen jälkeen kynää voidaan käyttää enintään 28 päivää, jos sitä säilytetään 2–8 °C:n lämpötilassa. Avattua valmistetta voidaan säilyttää enintään 25 °C:n lämpötilassa enintään 3 päivän ajan, jos jääkaappia ei ole käytössä, minkä jälkeen se on laitettava takaisin jääkaappiin ja käytettävä 28 päivän sisällä ensimmäisestä pistoksesta. Kynä on hävitettävä, jos sitä ei ole pidetty jääkaapissa ja se on ollut enintään 25 °C:n lämpötilassa yli 3 vuorokauden ajan.

Ulkonäkö

Väritön, kirkas liuos.

Hinta ja pakkaustiedot