Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

olipudaasi alfa

Käyttötarkoitus

Happaman sfingomyelinaasin puutoksen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen suoneen.

Vaikutustapa

Happaman sfingomyelinaasin puutosta sairastavien potilaiden elimistössä ei ole normaalisti toimivaa hapanta sfingomyelinaasi -entsyymiä. Tällöin elimistöön kertyy sfingomyeliiniä, joka vahingoittaa eri elimiä. Olipudaasi alfa korvaa luonnollisen entsyymin toiminnan, mikä vähentää sfingomyeliinin kertymistä elimiin ja hoitaa taudin merkkejä ja oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, mahavaivat, kutina, nokkosihottuma, lihaskipu ja kuume. Joskus voi esiintyä myös muita iho-oireita, vaikeita allergisia reaktioita, silmäoireita, sydämentykytystä, nopeutunutta sydämen sykettä, kuumotusta, verenpaineen laskua, nielun turvotusta, kurkun ärsytystä, hengityksen vinkumista, hengenahdistusta, maksa-, selkä-, luu- tai nivelkipua, voimattomuutta, kipua, vilunväristyksiä, uupumusta, antopaikan reaktioita tai muutoksia laboratorioarvoissa. Jos ilmenee vaikean allergisen reaktion oireita, otettava heti yhteys lääkäriin.

Saattaa heikentää ajokykyä mahdollisen verenpaineen laskun vuoksi.

Raskaus ja imetys

Käyttöä ei suositella raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana. Naisten on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä hoidon aikana ja 14 päivän ajan viimeisen annoksen saamisen jälkeen.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2–8 °C).

Ulkonäkö

Valkoinen tai luonnonvalkoinen kylmäkuivattu jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot