Onko ryhmätyö vahvuutesi?

Millaisia ryhmätyötaitoja harrastuksesi on kehittänyt sinussa? Osaatko bongata toisten vahvuuksia? Oletko huomannut kykeneväsi kompromisseihin ja neuvotteluun erilaisissa ryhmätyötilanteissa?

Tunnistatko itsesi?

Olet tiimipelaaja ja työskentelet mieluiten yhdessä toisten kanssa koulussa ja vapaa-ajalla.

Osaat ottaa toiset huomioon ja kannustaminen on sinulle luontaista! Olet parhaimmillasi, kun saat laittaa panokset yhteisen hyvän puolesta!

Mitä ovat ryhmätyötaidot?

Ryhmätyötaidoissa korostuu joustavuus, taito kuunnella ja ystävällisyys. Ryhmätyössä on tärkeä saada jokaisen ääni kuuluviin ja se pitää sisällään vastavuoroisuutta. Ryhmän jäsenet auttavat toisiaan tuomaan omaa osaamistaan esiin ja ryhmätyötaitoinen ihminen löytää toisista vahvuuksia. Ryhmässä toimiminen on halua toimia niin, että jokainen ryhmän jäsen pääsee tuomaan omat parhaat puolensa esille, ja se on motivoitumista yhteisestä hyvästä. Ryhmässä on tärkeää, että jokainen kokee psykologista turvaa, mikä tarkoittaa uskallusta tuoda omaa osaamista osaksi ryhmää ja uskallusta myös erehtyä ja epäonnistua.

Video

Nuoret kertovat ryhmätyötaidosta vahvuutenaan, erityisopettaja Kaisa Vuorinen haastattelee. Videon lopussa vinkkejä ryhmätyötaitojen kehittämiseen.