Onko oppimisen ilo vahvuutesi?

Oletko huomannut koulussa innostuneesi jostakin aineesta ja halunnut syventää osaamistasi myös vapaa-ajalla? Nautitko uusien asioiden oppimisesta koulussa? Milloin viimeksi uppouduit täysillä uuden asian pariin vapaa-ajalla?

Tunnistatko itsesi?

Nautit uusista haasteista ja haluat jatkuvasti kehittää osaamistasi!

Sinulla on vapaa-ajalla monia harrastuksia, luet ja otat selvää asioista monipuolisesti.

Olet kiinnostunut eri ilmiöistä ja maailman tapahtumista, tykkäät sivistää itseäsi mm. vierailemalla kirjastossa ja katsomalla dokumentteja.

Mitä oppimisen ilo tarkoittaa?

Oppimisen iloa on kiinnostus uusia asioita kohtaan ja monipuolinen itsensä kehittäminen eri elämän osa-alueilla. Oppimisen ilossa näkyy kokeileminen, tutkiminen, pitkäjänteinen perehtyminen ja avautuminen uusille asioille. Oppimisen ilo on myönteistä halua ottaa asioista selvää, koski se sitten uusia ihmisiä tai oppiaineissa eteen tulevia kysymyksiä. Oppimisen ilossa tehdään asioita sisäisen motivaation ohjaamana. Oppimisen ilo on rakastumista ongelmiin, uusiin ilmiöihin ja syventymistä itselle merkityksellisten asioiden äärelle.

Video

Nuoret kertovat oppimisen ilosta vahvuutenaan, erityisopettaja Kaisa Vuorinen haastattelee. Lopussa vinkkejä oppimisen ilon kehittämiseen.