Onko uteliaisuus vahvuutesi?

Oletko viime viikkoina tutustunut uuteen ystävään? Huomaatko kyseleväsi paljon ja ottavan selvää kiinnostavista asioista? Onko uteliaisuutesi vienyt sinut mielenkiintoisiin paikkoihin ja kohtaamisiin?

Tunnistatko itsesi?

Olet monipuolisesti kiinnostunut uusista ihmisistä, asioista ja paikoista!

Kyselet paljon ja haluat ottaa selvää asioista! Olet mukana monessa jutussa ja tekemisessäsi on eteenpäin vievää energiaa!

Mitä uteliaisuus on?

Uteliaisuus on ihmisiä liikuttava ja eteenpäin vievä vahvuus. Uteliaisuus elämää ja sen ilmiöitä kohtaan pitää mielen virkeänä ja motivoi etsiytymään uuden tiedon äärelle. Uteliaisuuden herääminen on erittäin keskeistä oppimisen kannalta ja se on aivoille palkitsevaa. Uteliaisuus pitää sinut virkeänä ja elinvoimaisena, koska haluat tutustua uusiin ihmisiin, etsiä tietoa ja lukea. Uteliaisuuteen liittyy läheisesti rohkeus kokeilla ja ottaa selvää sekä oppimisen ilo uusia asioita kohtaan. Uteliaisuutta on esimerkiksi myönteinen kiinnostus toisia ihmisiä ja heidän kokemuksiaan kohtaan.

Video

Nuoret kertovat uteliaisuudesta vahvuutenaan, erityisopettaja Kaisa Vuorinen haastattelee. Lopussa vinkkejä uteliaisuuden kehittämiseen.