Onko luovuus vahvuutesi?

Toimitko arjessa luovalla tavalla, esimerkiksi opiskelutekniikoiden parissa? Osaatko ilmaista omia ajatuksiasi omaperäisesti? Näetkö ympärilläsi paljon mahdollisuuksia ja monia toteuttamiskelpoisia ideoita?

Tunnistatko itsesi?

Sinulle on luontaista kehitellä uusia ideoita ja toimintatapoja! Olet omaperäinen ja osaat ilmaista itseäsi monella eri tavalla. Luovuutesi näkyy monella eri elämän osa-alueella, esimerkiksi pukeutumisessa, harrastuksissa, ongelmanratkaisussa ja opiskelussa.

Mitä on luovuus?

Luovuutta on toimia uusilla tavoilla ja omaperäisten ideoiden esittäminen. Luovuus liittyy ihmisten jokapäiväiseen toimintaan. Voit esimerkiksi miettiä, miten luovasti pääsit tänään kouluun, kuljitko kenties uutta reittiä. Näkyikö luovuutesi siinä, miten pakkasit laukun, pukeuduit, meikkasit, keksit aamupalan? Uutta luovan toiminnan ilo kuuluu kaikille ja luovuus saa eri elämänvaiheissa uudenlaisia muotoja. Lapsena luovuus näkyi mm. leikeissä, tavassasi ilmaista itseäsi ja se oli hyvin helppoa ja luonnollista. Nuorena luovuus sinussa saa uusia muotoja ja auttaa pärjäämään muuttuvassa maailmassa. Luovuus on synnyinlahjamme, vaikka miellämme usein luovuuden vain taiteilijoiden ja muusikoiden vahvuudeksi. Luovuus on taitoa toimia joustavasti uusissa tilanteissa ja tuoda niihin omaa osaamista ja uudenlaisia näkökulmia. Luovuutta ruokkii toisten kannustus, vapaa ideointi ilman pelkoa kritiikistä ja myönteisyys.

Video

Nuoret kertovat luovuudesta vahvuutenaan, erityisopettaja Kaisa Vuorinen haastattelee.