Suun kuivuus (ks. Kuiva suu) on ikääntyneillä yleinen vaiva. Vastoin yleistä käsitystä syljen eritys ei vähene iän mukana, vaan vähenemisen syynä ovat useat sairaudet (ks. taulukko Suun terveys ja yleissairaudet) ja lääkitykset (ks. taulukko Suun terveys ja lääkkeet). Erityksen väheneminen on huomattavaa, jos jatkuvassa käytössä on neljä tai useampia lääkkeitä. Terveillä ikääntyneillä syljen eritys ei vähene, mutta sen koostumus voi muuttua suun sairauksille suosiollisemmaksi.

Kuivasta suusta kärsivän tulee hoitaa suunsa terveyttä erityisen hyvin, juoda vettä ja kostuttaa suuta vedellä usein. Jos kotikonstit, esimerkiksi limakalvojen voitelu ruokaöljyllä, eivät auta, voi käyttää apteekista saatavia suun kosteutusaineita. Imeskeltävistä pastilleista suositellaan ksylitolia sisältäviä pastilleja tai puristeita.

Sitrushedelmien imeskely voi tuntua hyvältä, koska se lisää syljen eritystä ja helpottaa kuivan suun tuntemusta. Sitrushedelmät on kuitenkin syytä syödä sellaisenaan, enintään pari päivässä, eikä hitaasti imeskellen, sillä niiden hapot aiheuttavat hammaseroosiota (ks. Hampaiston kuluminen (attritio ja abraasio) ja kiilteen liukeneminen (eroosio)). Kuivassa suussa vaikutus voi olla nopea ja paha.

Koska kuivassa suussa ilmenee helposti erilaisia suusairauksia, on tärkeää käydä säännöllisin välein hammaslääkärin vastaanotolla. Ohje koskee myös hammasproteesin käyttäjiä, sillä proteesin alle voi pesiytyä esimerkiksi sienitulehdus (ks. Suun sienitulehdukset). Samalla tulee tarkastetuksi myös proteesin kunto ja istuvuus.