Etusivu » Orphanet-tietokannan esittely

Orphanet-tietokannan esittely

Terveyskirjaston info
9.5.2016
Toimitus

Orphanet-tietokannan artikkelit kuvailevat lyhyesti erilaisia harvinaisia sairauksia. Suomenkieliset artikkelit perustuvat kansainvälisen Orphanet-verkkopalvelun «http://www.orpha.net»1 kattavampiin artikkeleihin kyseisistä sairauksista. Orphanet on perustettu vuonna 1997. Se on 38 maan yhteistyöhanke ja osittain EU:n rahoittama. Verkkopalvelusta löytyy tietoa lähes 6 000 sairaudesta kuudella eri kielellä. Orphanet on maksuton ja avoin kaikille.

Suomenkielisestä tiivistelmäartikkelista on suora linkki kyseistä sairautta käsittelevälle englanninkieliselle yhteenvetosivulle. Lisäksi joistakin sairauksista on linkki Aikakauskirja Duodecimin Harvinaiset sairaudet -palstalla julkaistuihin artikkeleihin. Suomenkieliset tiivistelmät kattavat vain murto-osan Orphanet-verkkopalvelun artikkeleista. Muita sairauksia voi hakea verkkopalvelun etusivun hakuikkunasta.

Suomenkieliset Orphanet-artikkelit ovat luettavissa Terveysportissa osana Lääkärin käsikirjaa sekä Terveyskirjastossa. Artikkelien suomenkielisestä sisällöstä vastaa Lääkärin käsikirjan toimitus, ja ne kaikki ovat harvinaisten sairauksien asiantuntijan tarkastamia. Toimitus ottaa mielellään vastaan palautetta Orphanet-artikkeleista.