Orphanet-tietokannan artikkelit kuvailevat lyhyesti erilaisia harvinaisia sairauksia. Suomenkieliset artikkelit perustuvat kansainvälisen Orphanet-verkkopalvelun kattavampiin artikkeleihin kyseisistä sairauksista. Orphanet on perustettu vuonna 1997. Se on 41 maan yhteistyöhanke ja osittain EU:n rahoittama. Verkkopalvelusta löytyy tietoa yli 6 000 sairaudesta yhdeksällä eri kielellä. Orphanet on maksuton ja avoin kaikille.

Suomenkielisestä tiivistelmäartikkelista on suora linkki kyseistä sairautta käsittelevälle englanninkieliselle yhteenvetosivulle. Lisäksi joistakin sairauksista on linkki Aikakauskirja Duodecimin Harvinaiset sairaudet -palstalla julkaistuihin artikkeleihin. Suomenkieliset tiivistelmät kattavat vain murto-osan Orphanet-verkkopalvelun artikkeleista. Muita sairauksia voi hakea verkkopalvelun etusivun hakuikkunasta.

Suomenkieliset Orphanet-artikkelit ovat luettavissa Terveysportissa osana Lääkärin käsikirjaa sekä Terveyskirjastossa. Artikkelien suomenkielisestä sisällöstä vastaa Lääkärin käsikirjan toimitus, ja ne kaikki ovat harvinaisten sairauksien asiantuntijan tarkastamia. Toimitus ottaa mielellään vastaan palautetta Orphanet-artikkeleista.